_MG_3836

Om Show Up Fashion Award

Show Up Fashion Award är en årlig nationell tävling för lovande modeentreprenörer som ser en professionell framtid inom branschen. Tävlingen är öppen för dig som precis startat eller redan har etablerat ditt egna varumärke.

Syftet är att hjälpa designers att bygga ett lönsamt modeföretag och fortsätta etablera sitt varumärke på marknaden. Show Up Fashion Award erbjuder deltagarna möjligheten att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer samt att få stöttning i sitt entreprenörskap. Prispaketet i tävlingen är speciellt utformat för att ge vinnaren de bästa förutsättningarna för att driva sitt företag framåt och utveckla sitt entreprenörskap. Vinsten ger vinnaren tillgång till ett stort branschnätverk i Borås för att bygga upp och utveckla sitt koncept. Vi är på jakt efter någon med ett lika glödande intresse för företagsutveckling som för kreativ design!

Nytt från 2016 är att du som ansöker skall skapa en hel kollektion innehållande 5-8 outfits med 8-12 plagg, dessa redovisas på skiss eller foto. Detta tillägg i ansökan är för att juryn ska få en större helhetssyn av din kreativa förmåga. 3 valfria outfits skall sys upp och fotas och det är dessa 3 outfits som sedan skall representera dig och ditt varumärke vid en eventuell finalplats vid visningen i Textile Fashion Center den 22:a november. De bästa bidragen nomineras till finalen där vår erfarna jury utser vinnaren. Första pris är ett entreprenörspaket värt över 350 000 kronor och möjlighet till individuell coachning av juryn!

Show Up Fashion Award arrangeras av Marketplace Borås som verkar för att skapa Skandinaviens ledande affärsarena inom mode, textil och design. Marketplace Borås utgörs främst av det textila näringslivet samt Textilhögskolan i Borås, Nordisk Designskola och Borås Stad.

Arrangör:

mpb_logga_sidfot


Sponsorer:

   IHM-BIP-2013-pos