sufa_om

Om Show Up Fashion Award

Show Up Fashion Award är en årlig nationell tävling för lovande modeentreprenörer som ser en professionell framtid inom branschen. Tävlingen är öppen för dig som är i startgroparna av eller redan har påbörjat arbetet med ditt egna varumärke.

Syftet är att hjälpa designers att komma igång med och etablera sitt varumärke på marknaden. Show Up Fashion Award blir ett sätt för deltagarna att få erfarenhet, stöd och möjlighet att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer. Prispotten i tävlingen är speciellt utformad för att ge vinnaren de bästa förutsättningar för att starta upp sitt egna företag eller driva ett befintligt framåt. Vinsten skapar möjlighet att under ett helt år befinna sig i Borås för att bygga upp och utveckla sitt koncept. Vi är på jakt efter någon med ett lika glödande intresse för företagsutveckling som för kreativ design!

Nytt för i år är att du som ansöker skall skapa en hel kollektion innehållande 5-8 outfits med 8-12 plagg, dessa redovisas på skiss eller foto. 3 valfria outfits skall sys upp och fotas och det är dessa 3 outfits som sedan skall representera dig och ditt varumärke vid en eventuell finalplats i Textile Fashion Center i november. Detta tillägg i ansökan är för att juryn ska få en större helhetssyn av din kreativa förmåga. De bästa bidragen nomineras till finalen den 23 november där en jury utser vinnaren. Första pris är ett entreprenörspaket värt över 350 000 kronor som hjälper dig till att utveckla och stärka ditt varumärke.

Priset består av;

  • 100 000 kronor, finansierat av Sparbanksstiftelsen Sjuhärad
  • 30 timmar konsultation i Branding and Communication med Beyond Communication
  • 30 timmar konsultation från idé till produktion med Nordisk Designskola/Proteko
  • Kontorsplats i Fashion Gallery hos Marketplace Borås under ett år. Eget kontor i lokaler utformade som en kombination av ateljé och butik, där vinnaren även kan sälja sina produkter
  • IHM Business School utbildning
  • Medlemskap i Modeinkubatorn under 1 år med fokus på affärsutveckling och fortsatt uppbyggnad av varumärket
  • Medlemskap i Marketplace Borås i ett år, med tillgång till ett av Västsveriges största nätverk inom mode och design
  • Halvårsträff med juryn för uppföljning och feedback

Show Up Fashion Award arrangeras av Marketplace Borås som verkar för att skapa Skandinaviens ledande affärsarena inom mode, textil och design. Marketplace Borås utgörs bland annat av Textilhögskolan i Borås, Nordisk Designskola, Borås Stad och framstående aktörer i näringslivet.

Arrangör:

mpb_logga_sidfot


Sponsorer:

   IHM-BIP-2013-pos