Om Show Up Fashion Award

Show Up Fashion Award eller SUFA är en årlig nationell tävling för lovande modeentreprenörer som ser en professionell framtid inom branschen. Tävlingen är öppen för dig som precis startat eller redan har etablerat ditt egna varumärke.

Syftet är att hjälpa designers att bygga ett lönsamt modeföretag och fortsätta etablera sitt varumärke på marknaden. SUFA erbjuder deltagarna möjligheten att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer samt att få stöttning i sitt entreprenörskap. Prispaketet i tävlingen är speciellt utformat för att ge vinnaren de bästa förutsättningarna för att driva sitt företag framåt och utveckla sitt entreprenörskap. Vinsten ger vinnaren tillgång till ett stort branschnätverk i Borås för att bygga upp och utveckla sitt koncept. Vi är på jakt efter någon med ett lika glödande intresse för företagsutveckling som för kreativ design!

Du som ansöker skall skapa en hel kollektion innehållande 5-8 outfits med 8-12 plagg, dessa redovisas på skiss eller foto. Detta tillägg i ansökan är för att juryn ska få en större helhetssyn av din kreativa förmåga. 5 outfits av dessa  skall representera dig och ditt varumärke vid en eventuell finalplats vid visningen i Textile Fashion Center den 22:a november. De fem bästa bidragen nomineras till finalen där vår erfarna jury utser vinnaren. Första pris är ett entreprenörspaket värt över 360 000 kronor och individuell coachning av juryn!

Show Up Fashion Award arrangeras av Marketplace Borås som verkar för utveckling och samverkan i mode- och textilbranschen. Marketplace Borås utgörs av det textila näringslivet samt Textilhögskolan i Borås, Nordiska Textilakademin och Borås Stad.

Arrangör:

mpb_logga_sidfot


Sponsorer:

   IHM-BIP-2013-pos