Tävlingsvillkor

 

 • Show Up Fashion Award 2017 är öppet för anmälan från 1:a juni till 16:e oktober klockan 12.00.
 • Tävlingen är öppen för dig som har ett registrerat bolag och är verksam i Sverige.
 • Tävlingsbidraget ska bestå av en dam-, herr eller unisex-kollektion innehållande 5-8 outfits med 8-12 plagg totalt.
 • Kollektionen redovisas på skiss eller foto; minst 3 outfits skall sys upp och fotas.
 • Du väljer själv om du vill göra en kollektion för SS18 eller AW18.
 • Affärsplanen ska beskrivas noggrant i ansökningsformuläret.

I tävlingsanmälan ska du skicka in bilder på dina outfits utöver ifylld ansökningsblankett där verksamheten beskrivs. Fotografera plaggen mot en vit, neutral bakgrund, framifrån och bakifrån. Bifoga även CV (max en A4) med ett foto av dig själv. Så snart du skickat in ditt bidrag publiceras det på www.showupfashion.se.

Finalen

Ansökningsperioden avslutas den 16:e oktober, sedan väljer juryn ut tio finalister. Finalisterna meddelas via email senast den 5 november. Finalen äger rum den 22:a november på Marketplace Arena i Textile Fashion Center i Borås, alla finalister ska då finnas på plats. Under finalen så visas 3 utvalda outfits som representerar ditt varumärke. Marketplace Borås ansvarar för modeller, hår och make-up och kommer även att kunna hjälpa till med skor vid behov.

Bedömningskriterier

Juryn utgår från nedan kriterier, utan inbördes ordning, när de bedömer tävlingsbidragen:

 • Kreativ höjd
 • Konceptets helhet
 • Entreprenöriella kvaliteér
 • Kommersiell bärighet
 • Teknisk skicklighet/hantverk

Tänk på att det kan vara en fördel att ha visat sin tävlande kollektion sparsamt tidigare, då vår jury håller sig uppdaterad inom branschen och ofta har sett exempelvis examensarbeten, andra tävlingar etc.

Instruktioner

Steg 1: Ladda ner och fyll i ansökningsformuläret (Ladda ned)

Steg 2: Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan och bifoga ansökningsdokumentet

Steg 3: Ladda upp bilder och skisser av kollektion. Det är viktigt att alla plagg tydligt visas på fotona som lämnas in.

Tävlingsregler

Som tävlingsdeltagare måste du respektera tävlingens villkor och utsatta deadlines. Du ansvarar själv för eventuella accessoarer som kompletterar dina outfits till finaldagens modevisning. Outfits till final ska produceras i storlek normal 36 dam eller herr 48 medium.

Prissumman kommer att betalas ut i samråd med en mentor (löpande under året). En slutrapport på hur året och utvecklingen har sett ut ska lämnas in till tävlingsarrangören.Vinnaren av Show Up Fashion Award får efter tävlingen möjlighet att vara verksam med sitt varumärke/företag i Fashion Gallery i Borås under ett års tid*.

Priset delas ut förutsatt att vinnaren fullföljer satta villkor och finns på plats fysiskt under finalkvällen. Vinnaren av Show Up Fashion Award åtar sig att följa de bestämmelser som angetts i tävlingsvillkoren.
Tävlingen är öppen för personer skrivna i Sverige och är avgiftsfri. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Övrigt

Det går bra att tävla med endast en typ av plagg (exempelvis tre olika jackor), däremot är det inte tillåtet att tävla med endast skor och/eller smycken. Om du tävlar med endast en plaggtyp och går vidare till final ansvarar du för att styla en hel modell. Du behöver inte själv sy upp dina plagg, hjälp får anlitas om så behövs.  Juryns beslut går ej att överklaga.

Frågor?

Kontakta Ellen på ellen@marketplaceboras.se!

* För att vinnaren skall få ut mesta möjliga utav sitt pris och fortsätta att utveckla sitt företag med alla de möjligheter vinsten ger, rekommenderas att man i någon form är verksam med representant i Borås. Hur detta upplägg ser ut utformas tillsammans med vinnaren utefter dennes förutsättningar. Vinnarens kontor är beläget i nybyggda lokaler utformade som en kombination av ateljé och butik, där vinnaren även kan sälja sina produkter. Här finns fri tillgång till WiFi, konferenslokaler och ett stort kontaktnät som vill hjälpa dig att lyckas! Läs mer om Fashion Gallery på www.fashiongallery.se eller www.marketplaceboras.se/fashion-gallery

Anmäl dig

Obligatoriska fält är markerade med (*)Arrangör:

mpb_logga_sidfot


Sponsorer:

   IHM-BIP-2013-pos